Nieuw: zelf leren vliegen nu ook tijdens Vliegweekenden voor jongeren

February 6, 2017

Februari 2017 - Na het succes van de vijfdaagse Vliegkampen voor jongeren in de zomervakantie, start de vliegschool Zelf Vliegen op Lelystad-Airport nu ook met tweedaagse Vliegweekenden voor jongeren. Hierbij krijgen jongeren van 11-18 jaar hun eerste vlieg- en theorielessen tijdens een weekend dat volledig in het teken staat van zelf leren vliegen.

 

Echte vlieglessen
Tijdens deze Vliegweekenden mogen de jongeren zelf achter de stuurknuppel van een vliegtuig plaatsnemen en kunnen ze, onder begeleiding van een ervaren en gediplomeerde instructeur, in tweepersoons vliegtuigen zelf sturen. Ze leren tijdens echte vlieglessen hun vliegtuig starten en landen en krijgen theorielessen over onderwerpen als luchtvaartnavigatie, meteorologie, aerodynamica en radiocommunicatie.

 

Plezier
Natuurlijk is er tijdens de vliegweekenden ook ruimte voor ´gewoon´ vliegplezier. Alle deelnemers worden uitgenodigd hun eigen laptop of pc mee te nemen om in de vrije uren Flight Simulatorgames te spelen, en hun ervaringen met bijvoorbeeld Flight Simulator X met elkaar te delen.

 

Logboek
Er zijn geen opleidingseisen voor de jongeren; de ervaring heeft geleerd dat iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen. Na het weekend krijgen de deelnemers een officieel logboek mee, waarin al hun lesvluchten staan genoteerd, wellicht als eerste grote stap naar een toekomst als piloot.
De eerste Vliegweekenden voor jongeren zijn gepland op 22-23 april (Vliegweekend Alfa) en op 21-22 oktober (Vliegweekend Bravo).

 

Vliegschool 
Tijdens de Vliegweekenden overnachten de jongeren bij de vliegschool Zelf Vliegen op de luchthaven Lelystad. De prijzen voor deelname variëren van € 295,- tot € 495,-, afhankelijk van het aantal instructievluchten dat de deelnemers in deze twee dagen willen maken. Meer informatie is te vinden op www.vliegkamp-lelystad.nl. Via deze site kunnen de jongeren ook worden ingeschreven.

 

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Contact

Emoeweg 1

8218 PC, Lelystad

0320-785522

info@zelfvliegen.nl

Sponsers

 

SATOS

Locatie
De vliegschool Zelf Vliegen is zeer centraal gelegen op Lelystad Airport met een geweldig uitzicht over de start- en landingsbaan van het vliegveld. Iedereen is van harte welkom om op afspraak onze locatie te komen bekijken. We geven je graag een rondleiding en beantwoorden al je vragen.
Contactformulier